Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Váltsa pénzre az értéktelennek tűnő óráit!

2019-01-21
Váltsa pénzre az értéktelennek tűnő óráit!

Az időmérés mindig is kiemelkedő szerepet töltött be a történelem során. Míg kezdetben a csillagászati jelenségekhez igazodtak a mérési technikák, később a mechanikus szerkezettel rendelkező órák használata vált elterjedté. Azóta rengeteg típusú eszköz látott napvilágot különböző kialakítású zsebórák, faliórák vagy karórák formájában, melyek nagy része a mai napig hatalmas értéket képvisel.

Az óra felvásárlás legelső lépése mindig az értékbecslés, ha tehát kíváncsi arra, hogy pontosan mennyit is érnek a birtokában lévő régiségek, akkor csak fel kell keresnie egy olyan szolgáltatót, aki szívesen ad pénzt értük.

Az óra felvásárlók sokat fizetnek

Idős korukban sokan előszeretettel ajándékozzák oda a gondosan őrizgetett antik tárgyaikat a gyermekeiknek, unokáiknak, mert hisznek abban, hogy az idő múlásával ezek a holmik még értékesebbé válnak. Ebben nem is tévednek, hiszen minél nagyobb múlttal rendelkeznek, annál különlegesebbek. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy ezek a tárgyak jellemzően kihasználatlanul hevernek egy poros fiók mélyén.  Az óra felvásárlás remek lehetőséget kínál arra, hogy a tulajdonát képező mérőeszközök felbecsült értékével gazdagabbá váljon és ráadásként még a szekrényében is felszabaduljon a hely.

A felmenőktől származó hagyatékok vagy ajándékokba kapott tárgyak kétségkívül felbecsülhetetlen eszmei értéket képviselnek. Ezek a holmik azonban idővel könnyen megsérülnek, esetleg kopottá, karcossá válnak vagy egyszerűen csak kimennek a divatból, mely tényezők miatt már nem nyújt örömet a használatuk. Az óra felvásárlással foglalkozó cégek azonban meglehetősen sokat hajlandók fizetni egy-egy különlegesnek minősített darabért, de egyéb esetben is tudnak olyan ajánlattal szolgálni, amiket megéri elfogadni.

Óra értékesítés gyorsan és kényelmesen

Mivel általában a tulajdonosok nincsenek tisztában azzal, hogy a birtokukban lévő órák mennyit is érnek valójában és erről a szolgáltatónak is meg kell győződnie, ezért minden esetben szükség van a szakszerű vizsgálatra. Ilyenkor könnyen fény derülhet arra, hogy az értékesítésre felkínált tárgyak sokkal többet érnek, mint gondolta volna. Az így kézhez kapott pénz egy könnyen jött összeg, amit kedve szerint elkölthet. Az óra felvásárlás remek alkalmat teremt arra, hogy a feleslegesen kallódó értéktárgyain túl adjon anélkül, hogy irreálisan sok időt és energiát kellene ráfordítania az ügyintézés lebonyolítására.

Címke: Óra felvásárlás