Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Válasszon márkás készüléket!

2020-05-25
Válasszon márkás készüléket!

Klímaberendezést Magyarországon csak megfelelő szakképesítéssel és a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság regisztrációjával rendelkező szakember telepíthet. Amikor valaki egy légkondi beszereltetését határozza el, jó, ha erről tud, és keres egy professzionális céget, ahonnan árajánlatokat kérhet.

Ilyenkor egy szakember felméri a lakást: mekkora a területe, melyik oldalról milyen erős napfényt kap, mekkorák az üvegfelületek, hogyan helyezkednek el a bútorok, hol lehet a beltéri egység, hol mehetnek a vezetékek, milyen előírások vannak az adott ingatlanra vonatkozóan a kültéri egység elhelyezésére, kell-e hozzájárulás a társasház többi lakójától? Mindezeket áttekintve készül el az árajánlat, általában többféle készüléktípus közti választási lehetőséggel.

Telepítési tanúsítvány és garancialevél

A nyári hónapok előtt sok családnál téma a klíma Győr környékén is, hogy időben fel lehessen készülni az új berendezések szerelésére, a régiek karbantartására, tisztítására. A szerelő cégnek telepítési tanúsítványt kell kiállítania a szerelésről, és átadni a garancialevelet. Mindenképp célszerű márkás, minőségi klímakészüléket választani, amelyekhez az alkatrészellátás folyamatosan biztosított, szervizelésük könnyebb, rugalmasabb, a szerelők jól ismerik a berendezéseket.

Karbantartásra is szükség van

Mivel az üzemelés során a légkondicionálók a levegőben lévő részecskéket begyűjtik, a szűrőket rendszeresen tisztítani kell, a szűrőbetéteket cserélni, a ventilátorban, csepptálcákon megtapadt apró részecskéket eltávolítani, hogy ne penészedhessenek meg. Ezt a tisztítást is érdemes szakemberrel végeztetni, aki rutinosan cseréli, amit kell, és gőztisztítóval, illetve megfelelő vegyszeres vízzel megtisztítja, fertőtleníti a készülék belső terét.

Címke: Klíma Győr