Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Üzleti ajánlat a céges kommunikációra

2019-01-15
Üzleti ajánlat a céges kommunikációra

Nem mindenki tudja, hogy a weboldal karbantartása legalább olyan fontos, mint annak létrehozása. Nemcsak amiatt lényeges a rendszeres, új tartalom, hogy a keresők könnyebben rátaláljanak az adott weboldalra, hanem azért is, hogy a látogatók elégedettek legyenek.

Tartani a lépést – létrehozás és karbantartás

Hosszú évek óta mindenki számára egyértelmű, hogy ha nincs fent az interneten, nincs honlapja, akkor senki sem fog rátalálni. Az azonban sokak számára nem ismert, hogy a weboldal karbantartásra is áldozni kell, ha nem frissül a honlap, ugyanolyan keveset ér, mintha nem is létezne. A weblapok hamar elavulnak, hiszen az internetre folyamatosan kerülnek fel az információk. A felhasználók egy pillanat alatt döntenek: a vállalkozásról úgy alkotnak véleményt, hogy ránéznek az adott honlapra. Ha ez igényes, a karbantartás folyamatos, az könnyebben meggyőzi őket, hogy a szolgáltatás is megfelelő. Foglalkozni kell tehát vele, hogy az információk mindig aktuálisak legyenek. Érdemes kihasználni az ebben rejlő üzleti lehetőségeket, és ebben is megelőzni a konkurenciát.

Rendszeres egyedi tartalom

A jól megszerkesztett honlap valóban segítséget nyújt egy vállalkozásnak, ehhez nem elég egyszer kifizetni a domain díját, muszáj, hogy friss elképzeléseket, ötleteket vigyenek bele. Ráadásul a keresők is előkelőbb helyen kezelik az olyan oldalakat, amik rendszeresen megújulnak. A weboldal karbantartása nélkül ezt nem lehet elérni, folyamatos fejlesztésre, bővítésre, érdekes és egyedi tartalomra van szükség. Ennek leginkább hosszútávon látszik majd az eredménye.

Karbantartás vs. támadás

A weboldal karbantartás nemcsak a frissítések miatt fontos, van egy szempont, amit nem szabad elfelejteni. A régi alkalmazások, a rendszertelenül karbantartott honlapok tele lehetnek olyan hibákkal, amiken keresztül az arra szakosodott emberek nem publikus adatokat keresnek. Számos kiskapu marad, amiken bejutva a hekkerek támadást intézhetnek a honlap ellen, ezen keresztül hozzáférhetnek olyan információkhoz, amivel könnyedén megkárosíthatják az üzemeltetőket vagy a honlapra látogatókat.

Egyedi igények, más üzleti megoldások

Természetesen nem minden honlapnál van arra szükség, hogy naponta frissüljön, lehet, hogy csak heti, vagy havi egy-két új tartalom elég. Van azonban olyan weblap, ahol az üzleti Facebook oldal is gyakori karbantartásra szorul, így ott akár napi többszöri frissülés is javasolt. Minden vállalkozás más és más, minden honlapnak egyedi az igénye, ami különböző megoldásokat eredményez.

Címke: Üzleti partner