Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

SpotMini robotkutya

2019-04-25
SpotMini robotkutya

A 21. század tele van már a robotokkal és a velük kapcsolatos fejlesztésekkel. A robotok nagyon sok esetben segítenek az embereknek, hiszen elvégzik helyettük a veszélyes feladatokat, és a nagy precizitást igénylő feladatokban is jobbak, hiszen soha nem fáradnak el. A Boston Dynamics nemrégiben mutatta be újabb robotjait, ami lenyűgözte a közönséget.

Fejlett robotika és technológia

A Boston Dynamics mindig is arra törekedett, hogy fejlett technikát állítson elő. A céget a Google és a japán SoftBank is vezette már. Üzleti tanácsok és technológiai újdonságok sokaságát fogadta meg és alkalmazta a cég, aminek köszönhetően nemrégiben bemutatták az általuk fejlesztett, SpotMini névre keresztelt robotkutyát. A gépek nagyon okosak, és a legutóbb közzétett videó alapján az is kiderül, hogy erősek is. A szakemberek 10 robotkutyát kötöttek össze, akik képesek voltak összehangolt munkában elhúzni a cég teherautóját. Az eredmény duplán meglepő, hiszen nemcsak a fizikai teljesítmény figyelemreméltó, hanem az összehangolt csapatmunka is.

Sokak szerint ez ijesztő dolog, hiszen ez táptalajt adhat a különféle összeesküvés-elméleteknek is, miszerint majd a robotok összehangolt csapatmunkában átveszik az emberektől a földi irányítást. Természetesen erről szó sincs. A robotok arra képesek, amire az emberek beprogramozzák őket. A cég bejelentette, hogy a robot már táncolni is tud, és hamarosan még sok más dologra is képes lesz. Szerencsére kereskedelmi forgalomba nem kerül majd, de az ipari és katonai szegmensben bevethetőek lesznek akár.

A média rendszeresen foglalkozik ezekkel a témákkal, és az emberek is kíváncsian figyelik, merre halad a világ a robot technológiával. Az biztos, hogy nem kell félni tőle, hiszen nincsenek az emberek terhére, sőt kifejezetten a hasznunkra lehetnek, ha megfelelően alkalmazzuk őket.

Címke: Üzleti tanácsok