Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Pénzkeresés hobbival

2020-05-02
Pénzkeresés hobbival

A kézműves termékek világszerte népszerűek, hiszen egyedi alkotások, sokszor maga az alkotó értékesíti közvetlenül a vevőnek, személyesen közvetítve a tudását, kézügyességét, fantáziáját. Vásárokban, fesztiválokon, piacokon lehet legkönnyebben szert tenni különféle kézműves munkákra, de ma már az internet, az erre szakosodott webáruházak forgalma is nagy.

A szabás-varrástól a barkácsolásig

Aki szeret szabni- varrni, horgolni, kötni, vagy hímezni, gyöngyöt fűzni, fúrni-faragni, nagyon sokféle dolgot készíthet értékesítési céllal. Készülhetnek ruhák több korosztálynak, különleges lakásdekorációk, egyedi ékszerek, játékok, ezeket eladva pedig pénzt lehet csinálni abból, ha valaki ügyes. A különböző kézműves termékek eladása webáruházakon keresztül elég könnyen megszervezhető. Látványos fotókat kell készíteni minden elkészült alkotásról, egy vonzó termékleírást, pontos adatokkal, méretekkel, és felrakni a webáruház virtuális polcára, ahol rátalálhat a vevő.

A divatra figyelni kell

Akár ruhákat, akár ékszereket, játékokat készít valaki, ismernie kell a trendeket, a divatot, tudnia kell, hogy milyen termékek iránt élénk a kereslet. A gyerekdivat is gyorsan változik, a különböző ruhaanyagok, fonalak, színek, alkotási technikák közül jól kell tudni választani. Az eladás sikeressége függ az árazástól, ez egyáltalán nem könnyű kérdés, ugyanis a kézműves termékek elkészítése szinte mindig időigényes, nemcsak az alkotók fantáziáját, a termék egyediségét kell megfizetni, hanem az aprólékos elkészítésre fordított munkaidőt is. Ezek az egyedi alkotások jóval drágábbak is lehetnek, mint a futószalagokról lekerülő szériatermékek, de sokaknak megéri a magasabb költség, hogy különleges, egyedi ruhájuk, ékszerük, dísztárgyuk legyen.

Címke: Kézműves termékek eladása