Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Önnek van már nyári asztaldísze?

2023-04-28
Önnek van már nyári asztaldísze?

Az asztaldíszek története nagyon régre nyúlik vissza. Az ókori Rómában és Görögországban már használtak asztaldíszeket. Az asztaldíszek azonban csak a középkorban váltak igazán népszerűvé. Az asztaldíszeket akkoriban főleg az arisztokrácia használta.

Az asztaldíszeket általában virágokból, gyümölcsökből és zöldségekből készítették. Az asztaldíszeket azonban nem csak az étkezési asztalokra használták, hanem az ünnepi alkalmakra is, amik jellemzően zöldségekből készültek például sárgarépából, uborkából és paradicsomból. Az asztaldíszeket már az ókori Egyiptomban is használták. Azonban a virágokat az asztaldíszekhez csak a 16.században kezdték el használni. Az első virágos asztaldíszeket a francia királyi udvarban használták.

Az asztaldíszek szerepe a 21. században sem változott, még mindig az étkezési asztalok díszítése és az ünnepi alkalmak dekorációja. Azonban az asztaldíszek készítésének módja és anyaga változott. Az asztaldíszeket ma már nem csak virágokból, gyümölcsökből és zöldségekből készítik, hanem például textilből vagy papírból is.

Nyári asztaldíszek sok családnál fontosak, mert az asztalokat díszítik és hangulatosabbá teszik az étkezéseket. Az asztaldíszek lehetnek virágokból, gyertyákból, gyümölcsökből vagy más dekorációs elemekből. Az asztaldíszek kiválasztása az alkalomhoz és az évszakhoz is igazodhat. Például nyáron a virágokkal díszített asztaldíszek nagyon népszerűek.

Ha Önnek még nincs nyári asztaldísze, és szeretne egy egyedi darabot, akkor rendelje meg az ajandekminen.hu weboldalról!

Címke: nyári asztaldíszek