Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Mikor szükséges a tereprendezés?

2023-03-03
Mikor szükséges a tereprendezés?

A tereprendezés lényege, hogy a terület egyenletlen részeit megszüntessük, azaz hogy mindehol vízszintes legyen. Szinte biztosra vehető, hogy ha valaki építkezik vagy átalakít, akkor szüksége lesz némi tereprendezésre. Ezt megtehetjük hagyományosan kétkezi munkával vagy korszerű munkagépek bevonásával.

Munkagépek bérlése vagy szakember?

Munkagépek bevonásával biztosan gyorsabb és pontosabb eredményt kapunk, mintha kétkezűleg kezdjük el lapátolgatni a felesleges földkupacokat. Nagyon sok olyan bérlési lehetőség létezik, ahol a fölmunkához szükséges gépeket pár napra el lehet vinni, majd a segítségükkel elvégezni a tereprendezéssel kapcsolatos feladatokat. Igen ám, de ezekhez a gépekhez szükséges jogosítvány és mindemellett nem kevés tapasztalat, hogy az eredmény valóban olyan jó legyen, mint amilyennek elképzeltük.

A tereprendezés Tatabánya területén a Bagira 21 Kft. csapatának szinte rutin feladat. Segítségükkel időt és pénzt takaríthat meg, hiszen pontosan azt kapja, amire szüksége van, kompromisszumok nélkül. Legyen szó bontási, ásási vagy tereprendezési feladatról számukra egyik sem akadály. Érdemes a munka elvárt kezdése előtt két héttel egyeztetni a szakemberekkel, mert nekik is időbe telik az új megbízások beütemezése.

Aki megteheti mindenképp bízza tereprendező szakemberekre az ilyen jellegű feladatokat, mert a kellő rutin hiányában több kárt okozhat, mint amennyibe egy ilyen csapat megbízása kerülne. Természetesen kisebb helyeken vagy szűk területeken nem érdemes ilyen munkagépeket alkalmazni, ott marad a hagyományos kétkezi megoldás.

További információ: bagira21.com

Címke: tereprendezés Tatabánya