Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Miért fontos a mezőgazdasági rugók gyártása?

2019-03-25
Miért fontos a mezőgazdasági rugók gyártása?

A mezőgazdaságban használatos gépek sok rugót használnak, hiszen a rugó az egyik legősibb eszköz, amelyet az ember valaha feltalált és hasznosított. A rugókat a mezőgazdaságban is az energiatárolásra, egymáshoz képest kis elmozdulásra képes alkatrészek közötti erő vagy nyomaték közel állandó értéken tartására, ütközéseknél fellépő erőhatások tompítására, lengőrendszer kialakítására használják.

Egyedi rugók gyártása szakemberektől

A Tatabányán dolgozó Sós-Berdán Kft. speciális fémipari profillal rendelkezik, hiszen a kínálatukban megtalálható a tengelykapcsoló lamellagyártás, melyet bevonatos és acél kivitelben is készítenek akár egyedi megrendelés alapján is. Nemrégiben bővítették a tevékenységüket a mezőgazdasági rugó gyártásával, amelyet különleges eljárással és hőkezeléssel készítenek. Ha ez még nem lenne elég, akkor a cég szakemberei a hézagoló alátétek gyártásában is nagy tapasztalattal rendelkeznek, melyet már 0,1 mm vastagságtól készítenek igény szerinti átmérőben.

A Sós-Berdán Kft. az alábbi gépekkel rendelkezik:

  • Présgépek (1-300 tonna nyomóerejű présgépek, 15 db)
  • Lemezmegmunkáló gépek (lemezolló, lyukasztógép, hajlítógép)
  • Forgácsológépek (esztergagépek, marógépek, köszörűgépek)
  • Lakatosipari gépek (fúrógépek, hegesztőgépek)
  • Hőkezelő kemencék (400x400x600 mm-es 1200°C kemence)
  • Mezőgazdasági rugók gyártásához szükséges berendezések

A fenti gépek segítségével szinte bármilyen típusú és kialakítású rugót el tudnak készíteni. A gyártás egy mintadarabbal indul, és ha az megfelelően működik, akkor megkezdődhet a tömeges előállítás.

Címke: Mezőgazdasági rugó