Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Melyik a legjobb linkkatalógus?

2019-01-22
Melyik a legjobb linkkatalógus?

Nagyon sok jó linkkatalógus létezik az interneten, nehéz lenne megmondani, melyik a legjobb, de azt meg lehet mondani, hogy milyennek kell lennie egy jó katalógusnak. Nincs jól bevált recept vagy kötelező előírások, csupán saját tapasztalataink alapján írtuk meg ezt a rövid ismertetést.

Mire jó egy linkkatalógus?

Nagyon sokféle felhasználása létezik egy linkkatalógusnak. Sokan ilyen oldalakon kezdik a reggelt, ahol a számukra fontos tematikus linkek össze vannak szedve, és nem kell nekik órákig keresgélniük a különféle híroldalakon a híreket, hiszen minden ki van gyűjtve egy helyen, és csak le kell görgetni a listán. Sokan arra használják őket, hogy saját weboldaluk helyezéseit javítsák bizonyos kulcsszavakra. Ezzel óvatosan kell bánni, mert a túl sok és szakszerűtlenül elhelyezett link még ártalmas is lehet. Talán a legfőbb célja az, hogy összegyűjtse egy terület legfontosabb linkjeit, és könnyen kezelhető módon hozzáférhetővé tegye az érdeklődők számára.

Milyen egy jó linkkatalógus?

Egy jó linkkatalógus megbízható. Nincsenek benne hamis linkek, a szerkesztők folyamatosan aktualizálják, és ügyelnek arra is, hogy a hivatkozások ne vezessenek csaló vagy oda nem illő tartalmakra. Az üzemeltetőknek garantálniuk kell az elhelyezett linkek tartósságát, ami azt jelenti, hogy különösebb ok nélkül nem törölhetik a weboldalt, hiszen az minden szempontból ártalmas. Egyrészt értékes látogatókat veszít, másfelől a Google sem díjazza, ha egy weboldal ajánlásainak száma csökken.

Szintén fontos követelmény egy ilyen katalógussal szemben, hogy minden egyes mobileszközön jól jelenjen meg. Fontos, hogy a linkek jól kattinthatóak legyenek, és ne okozzon nehézséget a felhasználóknak a használata. Az elégedettség nagyon fontos az ilyen oldalaknál, hiszen csak akkor tud növekedni a felhasználók tábora, ha a weboldal maximális felhasználói élményt biztosít.

Ami még fontos, hogy ne legyen tele reklámmal, felesleges felugró ablakokkal. Nem azért keresik fel az olvasók az ilyen oldalakat, mert reklámra vágynak, azt máshol is megkaphatják. A fő céljuk az, hogy gyorsan megtalálják, amit keresnek, és az információ megszerzése ne okozzon különösebb bosszúságot vagy fáradságot. Sokan kezdőoldalként is ilyen linkkatalógusokat állítanak be a böngészőben, hogy amint leülnek a számítógép elé, eléjük táruljon a tematikusan rendezett világ.

Címke: Linkkatalógus