Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Melyek a leggyakoribb webáruház hibák?

2019-05-08
Melyek a leggyakoribb webáruház hibák?

A kimutatások szerint 2019-ben már sokkal több webáruház készül, mint személyes blog vagy bemutatkozó weboldal. Nagyon sok lehetőség van a piacon, hiszen az ingyenes CMS rendszerektől kezdve a webáruház bérlésen keresztül az egyedi rendszerekig minden elérhető a leendő tulajdonosok számára. Nagy a szórás az elkészült oldalak között, vannak jók és kevésbé jók, sőt akadnak szinte vállalhatatlanok is.

Gyakori hibák a webshopokban

Cikkünkben próbáltuk összeszedni a leggyakoribb hibákat, amire mindenkinek figyelnie kellene, amikor webáruházat készíttet magának.

  • Sajnos még mindig gyakoriak a nem támogatott tartalmak a weboldalakon. Ilyenek például a Flash animációk, amelyek lehet, hogy szépek, de egy régi kor emlékei már csupán. A legtöbb böngésző letiltja őket, és a webáruházak ebből kifolyólag hibásan üzemelnek, és a felhasználók nem minden esetben tudják eldönteni, hogy mi lehet a hiba forrása, ezért inkább keresnek egy olyan weboldalt, ahol minden szuperül működik.
  • Az ingyenes rendszerek nagy hátránya, hogy tele vannak kéretlen reklámokkal és erőszakos Adsense hirdetésekkel. Nagyon bosszantó tud lenni a gusztustalan re-marketing, amikor valaki véletlenül megnéz egy terméket, és az hetekig végigkíséri a Facebook-on és minden más olyan oldalon, ahol szintén alkalmazzák ezeket a technikákat.
  • Különösen nagy probléma, ha a navigáció nem átlátható, és nehezen lehet eljutni a keresett információhoz. Szinte biztos, hogy az első ilyen esetben elhagyják a vásárlók az oldalt, hiszen nincs idő keresgetni a kosarat vagy a szállítási feltételeket. Ha valami nem egyértelmű, akkor azt sajnos nem fogják díjazni a felhasználók, és magas lesz a visszafordulási arány.

A fenti három tipp csak ízelítő, ennél sokkal többet fel lehetne sorolni. Aki szeretné megtudni saját webáruháza rejtett hibáit, annak érdemes felkérnie egy független csapatot, akik egy webáruház elemzés keretein belül részletes tájékoztatást adnak a rendszer legfontosabb gyengeségeiről. Az elemzést felhasználva egy olyan webshopot lehet majd építeni, ami kielégíti a modern igényeket, és magasabb profitot termel.

Címke: Webáruház elemzés