Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

A marketing és az animációs videók

2019-02-01
A marketing és az animációs videók

Miért? Mert az animációs videó mindenkiből előhozza gyermeki énjét, ami endorfint szabadít fel, így boldogságérzetet tapasztal az ember a videó nézése közben. A másik fontos érv, hogy rövid, lényegre törő. Rohanó világunkban a hosszú, elnyújtott videókat ma már szinte senki sem nézi végig.

Marketingben az animációs videó a befutó eszköz

Online marketing stratégiádban érdemes előnyben részesíteni az animációs videót, mert egyediségével vonzza az emberek figyelmét. Az érthető és világos animációs videó bárkivel képes lépésenként megértetni a legösszetettebb/legbonyolultabb dolgokat is. Egyre több ember informálódik a videók segítségével. A videók segítenek a megértésben, és vizualitásuknak köszönhetően beleégetik az elhangzott információkat/üzenetet a célcsoport és néha még a célcsoporton kívüliek agyába is.

Egy ismertető, oktató, szabályzat, stb. elolvasása, ismertetése száraz, unalmas és a legkevésbé sem figyelemfelkeltő az emberek számára. Ezzel ellentétben egy animációs videó rövid, színes, lényegre törő, figyelemfelkeltő, egyszóval szórakoztató. Ezért az animációs videó nélkülözhetetlen a marketingben. Az animáció bármilyen témát fel tud dolgozni, felhasználási területe pedig végtelen. Legyen szó promócióról, termék bemutatásról, szolgáltatás bemutatásról, oktatásról, belső céges edukációról, ismertetőről, prezentációról és még sorolhatnánk.

Egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert a rövid videók. Elég csupán a Youtube videóira gondolni, amelyeknek egyre magasabb százaléka tartalmat szolgáltat, azaz ismereteket ad át, népszerűsít, oktat. Ma a videó az az eszköz, amelynek segítségével a legtöbb ember érhető el a legkisebb költségvetésből. Egy marketing terv fő célja a piacon való terjeszkedés. Minél szélesebb körben bemutatni terméküket/szolgáltatásukat, minél nagyobb célközönség elérése és minél több vásárló bevonzása.

Az animációs videó magával vonzza az ember tekintetét, akkor is, ha első körben nem a potenciális néző, vásárló tekinti meg. Éppen ezért a videó segítségével elérhető, hogy azon emberek is megismerjék és megértsék a közvetíteni kívánt tartalmat, akik egyébként rá sem hederítenének arra, ha nem egy magával ragadó rövid kisfilm formájában tárnák azt elé. Olyan emberekhez is eljut, akik előtte nem is ismerték a terméket/szolgáltatást, vagy elérhetetlennek tartották, vagy túl bonyolult volt annak megértése. A videó vizuális elemeivel egyedülállóan képes áthágni az idáig lehetetlennek vélt kommunikációs akadályokat, áttörni a nyelvi és kulturális különbségeket anélkül, hogy kényszerítene tartalmának befogadására.

Mindezeket összegezve, az animációs videó segítségével több embert érhetünk el, aminek köszönhetően növekedhet a bevétel, vele együtt pedig fejlődhet a vállalkozás.

Címke: Animációs videó