Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Kanapék nappalra és éjjelre is

2020-07-06
Kanapék nappalra és éjjelre is

A kanapé a lakás egyik legfontosabb bútordarabja. Különösen kisebb lakások esetében, ahol kevés fekvőhely fér el, praktikus a kinyitható, ágyazható kanapék vásárlása. Akkor is jó célt szolgál, ha vendég érkezik, vagyis a napközben üldögélésre szolgáló hely vendégágyként is hasznosítható. Méret, szín, forma tekintetében is igen nagy a választék kanapékból. Egy-két-háromszemélyes formák is vannak, amelyek a nap nagy részében összecsukott állapotban, ülőbútorként funkcionálnak, este pedig átalakulhatnak ággyá.

Fontos a jó szövetválasztás

Mivel az ágyazható kanapé egyik fő funkciója a napközbeni üldögélés-heverészés-tévénézés kényelmének biztosítása, oda kell figyelni a megfelelő bútorszövet kiválasztására. Fontos, hogy strapabíró legyen, könnyen tisztítható, napfény-álló. Dohányzók még a szövet égésállóságára is rákérdezhetnek. Azt, hogy mennyi leülést-felállást bír ki egy bútorszövet, úgynevezett dörzsteszttel vizsgálják, és mutatószámmal jelölik, amelyet kárpitosok pontosan tudnak értelmezni, és tudják, hogy melyik anyag ajánlható kanapéra és melyik nem. Egy nagy igénybevételnek kitett, nappal társaséletre, éjjel alvásra használt kanapéra nem célszerű finom és kényes selyemhuzatot tenni, mert hamar szakadt, sérült lesz.

Vendégjáráshoz előnyös

Aki gyakran fogad szállóvendégeket, rokonokat, barátokat éjszakára, annak egy kisebb lakásban nélkülözhetetlen darab egy kinyitható kanapé. Mert a vendégek alkalmi alvóhelyének biztosítása nem is olyan egyszerű feladat. Egy kétszemélyes kanapé nappal kicsi helyen elfér, és csak kinyitott állapotában szükséges a nagyobb hely. Az ilyen „kettő az egyben” funkciós bútordarabok népszerűsége ezért töretlen, a kereslet mindig nagy irántuk.

Címke: Ágyazható kanapé