Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Grafikus alkalmazások Java nyelven?

2019-05-02
Grafikus alkalmazások Java nyelven?

A Java nyelv nagyon sok mindenre képes. Lehet vele konzolos alkalmazásokat fejleszteni, de aki szeretne, nagyon szép grafikus programokat is készíthet a segítségével. Szinte minden olyan eszköz megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy egy modern és könnyen kezelhető alkalmazást lehessen programozni vele.

Ingyenes Java tanfolyam az alapokhoz

Az alapokat érdemes a pastecode.eu képzésével kezdeni, ami egy ingyenes Java tanfolyam. A kurzus minden olyan fontos témát érint, amire egy igazi Java programozónak szüksége van. A tanfolyam a Java SE (Standard Edition) változatával foglalkozik, amely magában foglalja a virtuális gépet és azokat a funkciókat, amelyek szükségesek az alapvető felhasználáshoz.

A jó alapok feltétlenül szükségesek ahhoz, ha valaki grafikus Java programokat szeretne készíteni. Nagyon fontos, hogy a programozó tisztában legyen az alapvető nyelvi elemekkel és azok megfelelő használatával, amit csak sok gyakorlással érhet el. A gyakorlatorientált ingyenes képzés nagyon sok olyan dologra világít rá, ami majd a komolyabb feladatoknál is fontos szerepet játszik majd. Ha ez a stabil tudás megvan, akkor érdemes csak nekilátni a Java Swing tanulásának, hiszen ezek az osztályok csak akkor lesznek teljesen világosak egy programozónak, ha minden elemi részletével tisztában van.

A Java nyelv kitűnően alkalmazható irodai programok készítésére, hétköznapi rutinfeladatok automatizálására, webes alapú szoftverekhez és nem utolsó sorban egyszerűbb grafikai játékokhoz is. Nagyon sokrétű nyelv, és könnyen tanulható minden korosztály számára. Ha az objektumorientált szemléletet valaki elsajátítja, akkor már nincs előtte lehetetlen, ugyanis a többi programozási nyelv is hasonló elveken működik, csak kicsit más a szintaktika.

Címke: Ingyenes Java tanfolyam