Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Autóbérlés kedvezően

2019-01-17
Autóbérlés kedvezően

Mai világunkban alapvető közlekedési forma a gépjármű. Többtagú család vagy olyan cég esetén, ahol több autóra is szükség lehet, jó megoldást jelenthet az autóbérlés. Ehhez ad segítséget az Elastic-Car Kft. Autót csak jogosítvánnyal és legalább 2 éves vezetői tapasztalattal rendelkező, 21. életévét betöltött ember bérelhet.

Az autóbérlés előnyei

Hogy miért éri meg kihasználni ezt a lehetőséget? Nagyon nagy előnye az autóbérlésnek, hogy az utazás kényelmes marad, háztól házig tud utazni az ember, nem kell átszállni vagy menetrendhez igazodni. Hosszabb távolság esetén külön fontos szempont, hogy meg tud állni az utas pihenni, enni vagy inni, illetve kicsit megmozgatni a fáradt lábakat. Az autóbérlés nagy előnye, hogy a kölcsönzött autók jól karbantartott állapotúak, folyton ellenőrzött és kiváló modellek bérelhetőek az Elasti-Car Kft-nél. Különösen fontos, hogy ezek az autók biztosítottak, így más vezető okozta károsodás vagy meghibásodás, esetleg természeti károk esetén a biztosítás fedezi a károk összegét. Bérelt autó esetén külön előnynek számít, hogy ezeket a kiadásokat nem a bérlőnek kell kifizetni rendeltetésszerű használat esetén, hanem az autókölcsönző cég állja ezeket a kiadásokat. Így autókölcsönzés esetén csak az üzemanyag és a bérlés összege terheli a bérlő személyt. A cég szükség esetén sofőrt is tud biztosítani. Az a kiemelkedő ebben a lehetőségben, hogy például egy üzletember a tárgyalás előtt pihenten tud utazni, nem neki kell koncentrálnia a vezetésre, így akár alvással is tudja az utazás idejét tölteni, illetve készülni is tud a tárgyalására.

Melyik éri meg jobban? A vétel vagy a bérlés?

A mai világban egyre több család vagy vállalat dönt a saját autó megvétele helyett az autóbérlés mellett. Ha valaki autót vásárol, a vételár mellett számolnia kell még az adókkal, a biztosítási összeggel és a rendszeres karbantartási és javítási díjakkal is. Bérlés esetén ezek a kiadások nem terhelik az autótulajdonost, mert ezeket az autókölcsönző cég vállalja magára, ezzel is vonzóbbá téve az autóbérlés lehetőségét. Mellette szól még az is, hogy többféle márkájú autót is ki tud próbálni bárki, és anyagi megszorulás esetén, vagy ha éppen nincs szüksége autóra, csak egyszerűen visszaviszi a kölcsönzőbe. A kényelmes utazáshoz az autóbérlés az egyik legelőnyösebb lehetőség.

Címke: Autóbérlés