Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Anime ismertető: Bleach

2019-05-17
Anime ismertető: Bleach

Már biztosan sokan hallottak a sorozatról, amit ha valaki meg akar nézni, akkor jól tárazzon be pattogatott kukoricából, ugyanis több mint 300 rész készült belőle. Ez is mutatja, hogy az egyik legnépszerűbb anime sorozatról van szó, amiben lidércek, szellemek és akció várja a nézőket.

Miről is szól a történet?

Semmi nagy felvezetés, csupán egy átlagos középiskolás fiú, aki éli a mindennapjait azzal a képességgel, hogy látja a szellemeket. A történetben a szellemek a Lelkek Világába kerülnek, de útjuk nem mindenen esetben biztonságos, hiszen a gonosz Hollow szörnyek táplálékként fogyasztják őket. Most hirtelen mindenki azt kérdezhetné, hogy szegény lelkek, hogy védik meg magukat? A védelmezőik a Shinigami-k, akik mindent megtesznek azért, hogy át is jussanak az őket megillető helyre. Egy éjjel egy ilyen védelmező sétál be a főhősünk (Ichigo) szobájába, talpig feketébe öltözve, méretes karddal a vállán, és elmondja neki, mi a küldetése. A főhős egy narancssárga hajú, feltűnést keltő fiatal srác, akiből elsőre nem nézne ki sokat az ember. Miközben ismerkednek Rukia halálistennel, egy szellemfaló Ichigo húgának lelkét szeretné, és megtámadja őket. A harc közben a halálisten megsérül, és nem tudja megvédeni a családot. Felajánlja Ichigonak, hogy vegye át tőle a szerepet, és mentse meg őket. Igen, tehát a hétköznapi fiúból hirtelen egy halálisten lesz, azaz egy Shinigami. Természetesen a fiú elfogadja, és megvédi a szeretteit.

A Bleach anime sorozat innentől válik igazán érdekessé. Rukia nem tudott távozni az élők világából, ezért egy emberi testbe száll, és beiratkozik ugyanabba a középiskolába, ahova Ichigo is jár, és osztálytársak lesznek. Természetesen mindezt azért, hogy szemmel tartsa a fiút, és hogy tudjon segíteni az újdonsült feladatainak ellátásában. Közben a Lelkek Világában feltűnik Rukia hiánya, és két fős delegációt küldenek, hogy kiderítsék, mi történt vele. Sajnos hatalmas büntetés vár rá, mivel nem lett volna szabad átadnia a tehetségét egy halandó embernek.

Címke: Bleach anime sorozat