Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Amikor jól jön néhány ütős poén

2019-04-18
Amikor jól jön néhány ütős poén

A viccek a mindennapok szerves részének tekinthetők, hiszen rengeteg olyan szituáció adódik, amikor szükség van egy-két jól irányzott poénra. Sokan sokféle helyzetben viccelődnek, hiszen erre rengeteg okuk lehet az embereknek. Előfordulhat például, hogy valaki fel akarja hívni magára a figyelmet, be akar vágódni a másiknál, vagy el szeretné nyerni a szimpátiáját. Persze az is lehet, hogy a zavarát akarja leplezni, vagy az illető azért poénkodik, mert fel akarja oldani vele a feszültséget, és el szeretné kerülni a vitákat.

Flörtölés, ismerkedés

Amikor a férfiak jó benyomást szeretnének tenni a nőkre, akkor szívesen állnak elő különböző sztorikkal, amik nem feltétlenül alapulnak megtörtént eseményeken. Ezekhez remekül hozzákapcsolhatók a különböző viccek, amikkel tökéletes hatás váltható ki. A poénválasztásra azonban nem árt odafigyelni, a gyengébbik nem képviselői ugyanis nem minden témáért rajonganak. Az állatos, a rendőrös, a Mórickás vagy a doktoros poénokkal viszont nem nagyon lehet mellélőni.

Lazulás a barátokkal

A viccek akkor is jól jönnek, ha a férfiak csapatba verődnek, és egy közös program erejéig együtt töltenek egy-két órát. Ilyenkor általában előkerülnek olyan sztorik, amik valamiért különlegesnek számítanak, például mert csattanóval vagy egy vicces tanulsággal záródnak. Persze lehet, hogy valaki nem érti a poént, de az csak még humorosabbá teszi a helyzetet.

Családi események

Mindezek mellett ott vannak a névnapok, születésnapok, házassági évfordulók és egyéb olyan összejövetelek, amik ünneplésre adnak okot. Ilyenkor is szükség lehet néhány poénos történetre. Egyrészt azért, mert fel lehet dobni velük a hangulatot, másrészt pedig azért, mert remekül oldják a feszültséget, ha úgy tűnik, hogy épp egy családi perpatvar van kialakulóban.

Címke: Viccek