Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

Adóvisszatérítés az Ausztriában dolgozóknak?

2019-02-11
Adóvisszatérítés az Ausztriában dolgozóknak?

Igen. Sokan nem tudják, hogy amikor külföldre mennek dolgozni, milyen kötelezettségeik vannak, és azzal sincsenek tisztában, hogy az adott országban milyen támogatásokat és juttatásokat lehet igényelni. Mindennek megvan a maga nyomtatványa, amit ki kell tölteni és a megfelelő helyre be kell nyújtani.

Melyek a hivatalos nyomtatványok?

Az adóvisszatérítés Ausztria területén is hasonlóan működik, mint itthon. Ki kell tölteni az E9 és az L1i sorszámú nyomtatványokat, és ugyanazt a színvonalat lehet biztosítani, mint Magyarországon. Egy átlagos munkavállaló nem ezzel indít, hiszen neki még meg kell szoknia a kinti életet, a nyelvet és meg kell tanulni alkalmazkodni. Ez akár több évbe is telhet, és meg sem fordul a fejében, hogy igényelje azt, ami jár neki. Ehhez érdemes már a munka kezdetekor felkérni egy tapasztalt szakembert, aki kellő rutinnal és gyorsasággal tudja intézni a háttérben a papírmunkát, és a munkavállalónak nem kell ezzel foglalkoznia.

Arra külön figyelni kell, hogy melyik országban mik az elvárások, hiszen ezek eltérhetnek. Az a lényeg, hogy mindenben be kell tartani az érvényes törvényi előírásokat és rendeleteket, vagy különben hiába az egész kérelem, el fogják utasítani. Természetesen a globalisadozas.hu szakemberei tudják, mi a dolgok. Bármikor kérhető a segítségük, készséggel állnak ügyfeleik rendelkezésére. Ők pontosan mindent úgy intéznek, ahogy az elő van írva, és nem kell aggódni azért, hogy valami hibába ütközne az adóvisszatérítés folyósítása.

A kint töltött idő sem mindegy, fontos előre mindent lerendezni, hogy zökkenőmentesen menjenek a dolgok. Egy sikeres ügyintézés során akár több száz eurót is vissza lehet igényelni. Miért kellene elesni ettől a pénztől az Ausztriában dolgozó magyaroknak? Nem kell, ha időben felkeresnek egy erre az ügyintézésre szakosodott irodát. A Globális Adózás irodái Szentgotthárd és Zalaegerszeg területén is elérhetőek, érdemes felkeresni őket.

Címke: Adóvisszatérítés Ausztria