Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

A sikeres karrier előtt érdemes lazítani

2019-05-16
A sikeres karrier előtt érdemes lazítani

Egy rajongó életében sok sporteseményre hatványozott figyelem jut, de olyan is van, aki csak ritkán jut el egy-egy jó meccsre, versenyre. Mindkét típussal előfordulhat, hogy valami miatt nem saját járművel, de nem is tömegközlekedéssel vagy éppen taxival menne a nagy napra. Nekik kínálnak jó megoldást a személyszállítással foglalkozó cégek, amelyek kifejezetten ilyen sporteseményekre szakosodtak.

Nem csak rajongóknak

Legyen szó labdarúgásról, kosárlabdáról vagy éppen egy izgalmas boxmeccsről, a transzfer cégek garantálják, hogy időben és a vezetés fáradalmaitól megkímélve érkeznek az utasok a helyszínre. A sporteseményre természetesen nem csak a rajongókat szállítják, csapatok és sportolók jelentkezését is várják, akik profikra bíznák a helyszínre való eljutást.

Sok sportoló az utolsó pillanatot is kihasználja az edzésre, pedig nem azon az egy alkalmon múlik a verseny eredménye. Az edzések nagyon sok energiát vesznek el a szervezettől, legyengítik azt, az izmok kifáradnak. A sikeres karrier a fejlődésről szól, és csak akkor fejlődik valaki, ha pihen is közben. Egy hosszú út a verseny helyszínére fárasztó lehet, főleg, ha valaki maga vezeti le az oda-vissza utat. A személyszállításra szakosodott cégek kényelmes személygépkocsikkal, csapatok esetén pedig kisbusszal garantálják a kikapcsolódó utazást.

Milyen hatása van egy jó pihenésnek?

  • Egy lazító pihenés segít az izomzat regenerálódásában, ekkor alakulnak ki az erős kötések.
  • A szervezet fáradással szembeni ellenálló képessége fejlődik.
  • Sejtszinten megannyi változás megy végbe, amelyek mindegyike arra irányul, hogy a következő hasonlóan kemény inger hatására a szervezet sokkal jobban reagáljon.
  • A szervezet megpróbál még több cukrot házon belül elraktározni.

Érdemes tehát időt szakítani a pihenésre is a sikeres sportkarrier érdekében!

Címke: Sikeres karrier