Dunántúli Kis- és Középvállalkozók szakmai blogja
A vállalkozók pihenőszobája

A Bering órák felejthetetlenek

2019-04-05
A Bering órák felejthetetlenek

Mi a kapcsolat egy dán üzletemberben, egy háromszáz évvel ezelőtt élt felfedezőben és egy magára adó, stílusos férfiban vagy nőben? Ugyan úgy hangzik, akár csak egy rossz vicc, de a válasz bizony egyszerű: a közös pont nem más, mint a Bering óra!

Egy bizonyos dán üzletember, René Kaerskov 2008-ban úgy határozott, a mindennapi mókuskereket kicsit feldobja valami különleges élménnyel. Egészen az Északi-sarkig utazott helikopterrel, hogy onnan ugorjon ki egy ejtőernyővel. Az élmény annyira magával ragadta, hogy az ugrásból születő kreatív energiát egy cég megalapításába fektette. Arról ugyan nem szól a fáma, hogy miért pont ez, de Kaerskov a fejébe vette, hogy stílusos, elegáns, kifinomult órákat fog árulni nőknek és férfiaknak egyaránt.

Már csak egy találó nevet kellett választani a projekthez: az ötletelés során jutott el egy szintén dán származású orosz tengerészhez, Vitus Beringhez. Ő is hasonlóan kalandvágyó ember lehetett, mint Kaerskov. Bering 1728-ban hajózott át egy akkor ismeretlen szoroson a Jeges-tengeren: az utókor az ő tiszteletére nevezte el a hajós után ezt a területetet Bering-szorosnak.

Így születtek meg a Bering órák és kapta meg nevét a Bering óramárka. Az üzletembert és a felfedezőt is a kalandvágy hajtotta, hogy valami egyedit és megismételhetetlen dolgot adhassanak a világnak. A Bering óra méltó a nevéhez.

Ahogy a Bering szoros, úgy a Bering óra is megállásra készteti az embert. Ámulatba ejtő a letisztult, ugyanakkor részletgazdag a márkára jellemző formavilág. Míg Vitus Bering mögött háromszáz év áll, addig René Kaerskov Bering óráinak egy évtized is elég volt ahhoz, hogy maradandót alkosson mind a férfi, mind a női órák terén.

Bering női és férfi karórák, bering karkötők a legújabb óra kollekciók várnak Rád a Divatékszerbolt óra webshopban.

Címke: Bering karórák, Bering órák